Recenze (22)

Recenze Prostějov

hezký den
Daniela Mirzová
 


 
Pane Sedláku,
Skvělé narozeninové překvapení. Perfektně jste zapadl a fungoval na naší únorové zahradní (!) party. Prostor v kuchyni jste si naprosto podmanil, až někteří hosté se mě ptali, zda u nás takto vaříte často. Bylo radost Vás při práci pozorovat a o kvalitě jídla není třeba ani mluvit. Z našeho vybavení jste kromě grilu prakticky nic nepotřeboval. Všichni si pochvalovali kvalitu jídla i způsob prezentace. Co jste vykouzlil z podceňované krkovice bylo fantastické. Stejně tak hambáče, pečivo, ostatní maso. Profesionální přístup a příprava a přitom bylo vidět, jak Vás práce baví. Ještě jednou díky za skvělý zážitek.
Číst dál...

Škola vaření

Vážený pane Sedláku,

 

chci Vám za sebe a za náš tým velmi poděkovat za jedinečný zážitek, který jste nám připravil pro náš netradiční vánoční večírek. Jelikož ho máme s programem na celý den, tak byli kolegové velmi mile překvapeni jak v našem 8 členném týmu může soutěživost a tvořivost díky Vašeho vedení nabrat takové obrátky. Všichni se zodpovědně zapojili do každé aktivity co byla v programu a hltali každou novou informaci. Strašně oceňuji naprosto Váš báječný osobitý styl řízení skupiny a tah na branku. Všichni jsme se neskutečně dobře bavili a byli jsme uchváceni, že i my, pod Vaší pevnou rukou, dokážeme vytvořit tak chutné menu. Celý strávený čas na Špilberku, kde jsme využili kuchyň a část restaurace byl skvělý a v našem večírku, který skončil až ve 3hod. ráno, tento zážitek jednoznačně vévodil. Ještě jednou děkuji. Ztracená vejce od teď zkouším doma často :). Kolegyně Lenka se zase stala specialistkou na jablečné chipsy. Floriánová Markéta Kleffmann Group s.r.o.

 

Pokud to mohu někde vložit online, tak stačí poslat odkaz. díky M.

 

Markéta Floriánová (Smejkalová)

Fieldwork/Office Manager

 

Tel:          + 420 545 424 729

Mobile:      + 420 608 873 818

www.kleffmann.cz

Kleffmann Group, s.r.o., třída Kpt. Jaroše 1927/8, 602 00 Brno, Czech Republi

Číst dál...

Pan Skoumal,Recenze degustačního menu

Vážený pane šéfkuchaři,

 

Ještě jednou Vám velmi děkuji za výjimečný zážitek, který jste mně osobně i mým domácím a zahraničním přátelům připravil. Jak zahraniční hosté, tak i moji spolupracovníci vysoce oceňovali skladbu, chuť podávaného jídla spolu s výborným výběrem místa pro akci a samozřejmě velmi pozornou a příjemnou obsluhu. Někteří z US pracovních přátel se vyjádřili, že něco podobného dosud nezažili. I já osobně jsem tento typ servisu rovněž dosud nezkusil a byl jsem opravdu velmi mile překvapen.

 

Vámi připravená jídla byla podle mého názoru postavena a zpracována velmi vkusně, na vysoké profesionální úrovni a byla opravdu velmi chutná.

 

S Vašimi službami jsem byl velmi spokojen a určitě Vás kontaktuji znovu při organizaci této, svého druhu, zážitkové gastronomie, pro naše zahraniční partnery a spolupracovníky.

 

Těším se na další spolupráci s Vámi a zůstávám s pozdravem

 

Ing. Miroslav Skoumal, CSc

Vedoucí oddělení dekontaminace

Číst dál...

Degustace 13.9.2018

 

Skoumal Miroslav <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>

11:52 (před 2 hodinami)
 
   
komu: já
 
 
 
 
 
 
 

Vážený pane šéfkuchaři,

 

Ještě jednou Vám velmi děkuji za výjimečný zážitek, který jste mně osobně i mým domácím a zahraničním přátelům připravil. Jak zahraniční hosté, tak i moji spolupracovníci vysoce oceňovali skladbu, chuť podávaného jídla spolu s výborným výběrem místa pro akci a samozřejmě velmi pozornou a příjemnou obsluhu. Někteří z US pracovních přátel se vyjádřili, že něco podobného dosud nezažili. I já osobně jsem tento typ servisu rovněž dosud nezkusil a byl jsem opravdu velmi mile překvapen.

 

Vámi připravená jídla byla podle mého názoru postavena a zpracována velmi vkusně, na vysoké profesionální úrovni a byla opravdu velmi chutná.

 

S Vašimi službami jsem byl velmi spokojen a určitě Vás kontaktuji znovu při organizaci této, svého druhu, zážitkové gastronomie, pro naše zahraniční partnery a spolupracovníky.

 

Těším se na další spolupráci s Vámi a zůstávám s pozdravem

 

Ing. Miroslav Skoumal, CSc

Vedoucí oddělení dekontaminace

 

Veslařská 230, 637 00 Brno

 

Mobil:     +420 602 573 413, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Tel./Fax: +420 532 191 340

 

Číst dál...

Degustační večer Stará Tkalcovna

urmánský zážitek ze Staré Tkalcovny

degustacni_vecer02V restauraci Stará Tkalcovna nedávno proběhla zdařilá degustační akce. Plně obsazeno, obsluha v bílých rukavičkách a shon v kuchyni. Na pozadí živá klavírní hudba. Postupně bylo naservírováno osm chodů. I takto jednoduše by se dala ve zkratce páteční akce popsat.

Celý večer probíhal pod taktovkou šéfkuchaře Miroslava Sedláka, vysoce profesionálního kuchaře s mnohaletou praxí v luxusních hotelích v ČR. V době svého působení v Lesním Hotelu Zlín připravoval menu i pro prezidenta Miloše Zemana.  Miroslav Sedlák se zabývá přípravou technologicky a znalostně náročných jídel. Výborně ovládá způsoby přípravy jídel technikou Souse-vide, konfitování, pomalé pečení, přípravu steaků ve vakuu, základy molekulární kuchyně nebo přípravu domácích těstovin.

Vše začalo už o měsíc dřív návrhem degustačního menu. Prvním úkolem šéfkuchaře Miroslava Sedláka, který celé menu navrhl, bylo vytvořit pro jednotlivé pokrmy receptury a vybrat kvalitní a čerstvé suroviny potřebné pro bezchybný výsledek.

Vaření pokrmů probíhalo v naší kuchyni už dva dny předem. Šéfkuchař využil jedinou dobu, kdy je v kuchyni klid, a po dvě noci osobně chystal jednotlivé položky menu, aby mohla v den D proběhnout už jen finální úprava a prezentace jídla hostům.

Na přípravě samotného večera se podílela většina personálu restaurace a dodejme, že velmi úspěšně. Kuchyně pracovala bezchybně od přípravy nádobí až po finální úpravu a prezentaci jídla. Obsluze v restauraci se pak skvěle podařilo zvládnout vše od přípravy a prostření stolů, roznosu jídla a nápojů až po přípravu závěrečné kávy.

Degustace vína ve Staré TkalcovněDegustaci vín vhodně vybraných k jednotlivým chodům zajistil pan Guzmický – na slovo vzatý odborník a zástupce našeho dodavatele vína v jedné osobě, který hostům vína patřičně prezentoval.

Ostřílené návštěvníky degustací jistě nepřekvapilo ristretto podávané v průběhu večera mezi jednotlivými chody. Káva totiž spolehlivě zajistí osvěžení chuťových buněk a povzbuzení k další konzumaci, aby si hosté mohli správně vychutnat další podávané chody.

Degustační večer Stará TkalcovnaV průběhu večera promluvil k hostům šéfkuchař Miroslav Sedlák, který přiblížil účastníkům svůj záměr využít soudobých moderních postupů přípravy jídel a předložit hostům svěží pokrmy bez použití mouky.

Osmichodové vyvážené menu doplněné vhodně vybranými víny splnilo očekávání moderní kuchyně s důrazem na lehkost a vyváženou chuť. Za zmínku jistě stojí druhý hlavní chod, kterým byl pečený králík s květákovým pyré a kapustou. Pomalým způsobem pečení ve smetaně maso získalo jemnou chuť a současně zůstalo šťavnaté a lehké. I další chody byli chuťově vyvážené a hosté měli možnost seznámit se s moderní současnou kuchyní, kam bychom jistě zařadili předkrm v podobě pěny z kozího sýra s carpaccio z řepy, řepným glazé a parmazánová espumou. Součástí menu byli i tradiční české pokrmy v moderním kabátku. Sem můžeme mimo už zmíněného králíka zařadit tradiční českou kulajdu s liškami, pošírovaným vejcem a mléčnou pěnou, ovšem opět bez použití mouky.

Čokoládový dort Stará tklacovnaZajímavou tečkou byl čokoládový dort bez mouky, který svou sytou čokoládovou chutí a vůní zjemněnou ovocným sorbetem v příjemné kombinaci se smetanou s jemným nádechem vanilky celý večer důstojně završil.

Poslání večera bylo splněno. Hosté odcházeli spokojeni s obsluhou i kvalitou předkládaných jídel a tak už nyní přemýšlíme, co bude příště, a doufáme že to bude příjemné překvapení.

 

Číst dál...

Degustační večer Vlašim

Dobrý den,
 
zasílám pár fotek z naší večeře a přidávám recenzi na Váš web. Fotky prosím na web nezveřejňujte.
 
Pozvali jsme si šéfkuchaře pana Sedláka v rámci služby kuchaři do domu. Byla to jen večeře pro dva, ale mistr k tomu přistupoval stejně zodpovědně jako při "velké akci". Některá jídla byla tradiční, ovšem v naprosto netradičním pojetí. Mistr se blýskl i ukázkou z moderní - molekulární kuchyně. Závěrečný chod, už jsme ani nemohli dojíst. Všem mohu jen doporučit takovýhle zážitkový nebo spíše požitkový večer, obzvlášť pokud je to v podání profesionála a vynikajícího kuchaře jakým je pan Sedlák. 
 
Ještě jednou díky a přeji hodně úspěchů a spokojených hostů
 
S pozdravem
Pavel Mojžíš

Číst dál...

Filmový festival ve Zlíně

Lesní hotel, Zlín (30.5.2015)

I letos nám to vyšlo na Filmfest do Zlína. Atmosféra je tu vždycky skvělá, a to město se zase strašně vyhouplo. Baťův funkcionalismus, krásný opravený park, lidi venku, to je přece podhoubí pro rozvíjející se gastrokulturu.

Ta však ve městě ještě značně pokulhává, a tak si do nejlepší restaurace musíte trochu zajet, do Lesní čtvrti. Přímo vedle hřbitova (ano, to slibuje samé plusy) je totiž Lesní hotel s kuchyní, která nabízí to, co by dnes mohla (no, měla) nabízet každá kuchyň v krajském městě – moderní gastronomii. Restaurace se nemusí jmenovat luxusní, aby mohla servírovat jídlo tak hezky, jako v Lesním hotelu. Nemusí to ani stát majlant, aby jim to zákazníci, které si člověk musí vychovat (a kterým trvá déle, než pochopí, že taková espuma – pěna z čerstvé bazalky – nejen opravdu zdobí, ale i skvěle dochucuje), neomlátili o hlavu. Sedly si vedle nás starší paní (asi byly zapálit svíčky) a dotklo se jich, když hotel nenabízí „zákusky“ - nechci být drsný, ale restauratéři mají být dnešní, ba ještě lépe zítřejší. A to všechno Lesní hotel a jeho kuchyně dělá. Dali jsme si carpaccio z červené řepy s kozím sýrem a bazalkovou espumou, silné consommé s raviolou s hovězím masem, ochutnávku ze všech salátů (rajčatový tartar, červená čočka a pečené papriky), pastu (skvěle al dente) s velkolistou petrželí, štiku na másle s cibulovým pyré, šišky s mákem a hruškami a citrónový dortík s vanilkovou smetanou a bílkovým sněhem. Byli jsme na to tři a pochutnali si zdatně. Svítilo slunce, terasa byla úchvatným stanovištěm a v Lesním hotelu bylo prostě dobře. Vivat.  

http://www.lesni-hotel.cz/spickova-gastronomie.html

Už to,ale na Lesním hotelu neočekávejte.

Šéfkuchař Sedlák Miroslav

Číst dál...

Recenze Lesní hotel

Petra Schnaberich-Grau

Email:

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Text zprávy:

Minuly tyden jsme meli moznost ochutnat Vase Skvele Jidlo Lesni Hotel ve Zline. Bylo to uzasne. Ten pupek se jenom rozplyval na jazyku. Potesilo mne dneska, kdyz jsem zjistila, ze pochazite ze Sadske. Ja jsem rok zila v Trebestovicich. Mozna znate Milusku Deverovou z Trebestovic, protoze ona driv byla mistrova v Klanovicich pro kuchare a cisniky. Doufam, ze Az v srpnu prijedeme, tak Vas na Lesnim Hotelu jeste najdeme a pochutname si na Vasem skvelem jidle.
Číst dál...
Přihlásit se k odběru tohoto kanálu RSS