Jídelní lístky (14)

Valentýnské menu

Valentýnské menu

Menu pro ženy

Amuse Bouche

\pozornost restaurace\

Předkrm

Salát Nicoise

Hlavní jídlo

Filet z marinovaného pstruha z českého chovu s koláčem z červené řepy,rybí šťávou na badyánu,zeleninovým zipsem,lehké puré z kořene petržele

Dezert

Katalánský krém,omáčka z bílého vína a celé skořice,pečený pomeranč

Menu pro pány

Amuse Bouche

\pozornost restaurace\

Předkrm

Carpaccio ze svíčkové s domácí majonézou a strouhaného žampionu

Polévka

Karotkový krém se zázvorem s pěnou z bílého portského vína

Hlavní chod

Konfitovaná jehněčí plec s houbovým demi glac,puré z uzených sladkých brambor,pečený žampion a kaštan

Dezert

Makový závin úplně jinak s vinným šodo

Číst dál...

Hotel Olberg

Malá Jídla

Lutenice na domácím chilly chlebu,pečená cibulka,smažené vejce 1 3 10

Kachní rilettes,škvarkové pirohy,konfitovaná šalotka 1 3 10

Hovězí uzený jazyk s červenou čočkou a křenovou omáčkou,lišky 7

Polévky

Masové consommé s knedlíkem z drobů 1 3 9

Celerový krém,konfitovaný řapík,česnekový olej 7 9

Velká Jídla

Blanenský králík,květákové pyré,kapusta 7 9

Filet ze pstruha s chřestem,holandská omáčka,pečená rajčata 4 7

Kachní prso plněné červeným zelím,nastavovaná kaše,kachní rezunk 7 9

Pomalu pečené kachní stehno,šípková omáčka,bramborové pyré 1 7

Pečená kotleta se šouletem a kroupovým vinaigrettem 9

Hovězí maso na červeném víně,celerové pyré,pečené jablko 7 9

Saláty

Vařená řepa v glazé,pěna z kozího sýra,listy řepy,parmazánová espuma,oříšky 7 8

Salát z různých druhů rajčat a bazalky,kozí sýr 7

Farmářský salát ze sezónní zeleniny s bílým chlebem 1

Sladké

Čokoládový dort s hranolky z rebarbory,ovocný sorbet,pečené mandle 1 3 7 8

Šišky s mákem glazované v másle,hruškový kompot,sorbet z hrušek,pomerančový chips 1 3 7

Sladké dle nabídky

Číst dál...

Degustační večer

Degustační menu pěti chodové

Předkrm

Nok z uzeného pstruha s trhaným salátem

Předkrm

Kozí sýr zabalený v domácím uzeném boku na marinované zelenině

Polévka

Karotkový krém se zázvorem a kuřecím nokem

Hlavní chod

Pomalu pečená vepřová panenka na Sous Vide s kedlubnovým pyré,špenátovou palačinkou plněnou kroupovým viniagretem s křenovou espumou a obaleným bůčkem

Dezert

Lívance s povidly a malinami s čokoládovou omáčkou na chilli

 

Degustační menu tří chodové

Předkrm

Belgický tatarák na špekovém chlebu

Hlavní chod

Plněný vepřový bok nádivkou z kopřiv,pošírovaný mladý špenát,bramborová galanka,silný vepřový jus

Dezert

Plněná palačinka s omáčkou royale

Degustační menu tří chodové

Předkrm

Farmářský salát s chipsem z italského chleba s nokem salzy gvakamola

Hlavní chod

Moderní bramborový salát z kapra s chilli majonézou a pěnou z parmazánu

Dezert

Jahodová capuccino s créme fresh

Degustační večer se koná 1.5. v Lesním hotelu ve Zlíně.

Rezervace nutná 

 

 

 

 

Číst dál...

Moderní zvěřinové hody restaurace pod Zámkem

Moderní zvěřinové hody 21.3.

Předkrm

Tatarák z kance s chipsy z chleba,červenou ředkví

Zvěřinový hamburger s rajčatovým tatarem a restovaným salátem,paprikové pyré

Polévka

Zvěřinové consommé s kuřecím nokem

Hlavní chod

Glazírovaná kančí panenka s blíny,petrželová pěna,bramborové lupínky,houby

Dančí kýta s glazovanými karotkami,šalotkový kompot,zvěřinový jus

Svíčková z prase divokého na jalovci,petrželkový knedlík

Pečená zvěřina s masovou nádivkou,zelňáky

Dezert

Bramborové šišky s mákem,hruškové pyré

Palačinka prohřátá v pomerančovém másle s ořechy

KALKULACE NA 10 PORCÍ

Tatarák z kance s chipsy z chleba,červenou ředkví- panenka kančí 1000g,-sůl 2g,-pepř 1g,-šalotka 100g,-chilly 50g,-oliv.olej 50g,-persil 80g,-šalvěj 30g,-červená ředkev 200g,-tymián 30g,-citron 20g,-chlebové těsto 800g

Servírovat přes tvořítko do čtverce,tři chipsy chlebový,konfitovaná ředkev na plátky,tekutý pesto

Zvěřinový hamburger s rajčatovým tatarem a restovaným salátem,paprikové pyré-plec kančí 1200g,-chlebové těsto 1000g,-sůl 2g,-pepř 2g,-červená cibule100g,-máslo 80g,-rajčata 100g,-capary 30g,-oliv.olej 50g,-viniagret 30g,-bazalka 20g,-salát mix 80g,-paprika 200g,-tymián 3g

Servírování malá bulk,restovaný salát na torax.tatar,vše ochucemé,pyré z papriky kolem

Zvěřinové consommé s kuřecím nokem-zvěřinové kosti 300g,-plec zvěřina 200g,-vejce 5ks,-mrkev 70g,-celer 70g,-řapík 50g,-petržel 70g,-česnek 30g,-cibule 50g,-protlak 50g,-tymián 20g,-portské červené 60g,-celý pepř 1g,-bobkový list 1g,-nové koření 1g,-kuřecí prsa 1000g,-smetana 200g,-sůl 4g,-pepř 2g

Glazírovaná kančí panenka s blíny,petrželová pěna,bramborové lupínky,houby-panenka 1500g,-oliv.olej 50g,sůl 2g,-pepř 1g,-rozmarýn 3g,-tymián 2g

Servírování maso na tři kusy,kolem bliny tři kusy,maso glazírovat v silném jusu zvěřinovém trochu i na talíř,pět lupínků,tři houby,nahoru petrželová pěna,kytky

Blíny-hladká mouka 500g,-mléko 200g,-droždí 42g,-cukr 100g,-vejce 2ks,-sůl 2g,-pepř 1g,-sádlo 80g

Petrželová pěna-petržel 250g,-zeleninový vývar 200g,-máslo 50g,-sůl 1g,-pepř 0,5g

Houby lupínky-brambory 100g,-houby 150g

Panenka-panenku osolíme,opepříme orestujeme zprudka,konvektomat 160st.asi 5min.na řezu růžová,musí odpočívat a filírovat

Blíny-droždí,cukr,mléko kvásek.Přidáme zbytek surovin asi 20min.kynout.pečeme na pánvy po obouch stranách

Petrželová pěna-petržel vložíme do vývaru do měkka,rozmixovat,ochutit máslo vyšlehat

Dančí kýta s glazovanými karotkami,šalotkový kompot,zvěřinový jus-kýta 2000g,-rozmarýn 10g,-oliv.olej 50g,-česnek 20g,-sůl 2g,-pepř 1g

Servírování kýta rozříznout na dva kusy nahoru na maso tři karotky,šalotkový kompot,jus,pomerančový chips

Karotka-mladá karotka 250g,-zelen.vývar 400g,-pomeranč 80g,-máslo 80g,-sůl 2g

Šalotkový kompot-šalotka 600g,-med 100g,-viniagret 80g,-máslo 60g,-sůl 1g,-pepř 1g

Jus-zvěřinové kosti 1000g,-cibule 200g,-mrkev 50g,-celer 50g,-petržel 50g,-protlak 50g,-červené víno 200g,-česnek 30g,-jalovec 2g,-zelen.vývar 2000g,-sůl 3g,-pepř 2g,-

Maso-nakořeníme,opečeme zavakujeme a budem vařit ve vakuu asi 3hod.

Karotka-očistíme a dáme vařit do vroucího vývaru na skus,vyndáme,přidáme suroviny a uděláme sirup,pak prohřejeme

Kompot-nasekáme najemno,restujeme na másle do sklovatapak med,ocet a dusit doměkka,dosolit

Jus-jako jaká koliv sťáva

Svíčková z prase divokého na jalovci,petrželkový knedlík-kýta 1500g,-špek 100g,-sůl 3g,-pepř 2g,-tymián 3g

Servírování knedlíky vykrájet tři druhy přes tvořítko,vařené divoké brusinky do omáčky,mléčná pěna

Omáčka-mrkev 150g,-celer 150g,-petržel 150g,-cibule 100g,-slanina 100g,-máslo 250g,-nové koření 2g,-celý pepř 2g,-bobkový list 2g,-jalovec 3g,-červené víno 500g,-zel.vývar 2000g,-sůl 2g,-pepř 1g,-citron 50g,-ocet 50g,-cukr 50g,-tymián 3,-dijon 80g

Knedlík-toustový chleba 1000g,-persil 100g,-sůl 2g,-muš.květ 2g,-máslo 100g,-mléko 500g,-vejce 3ks

Vše by jste měli znát

Pečená zvěřina s masovou nádivkou,zelňáky-krkovice z kance 220g,-sůl 2g,-pepř 2g,-sádlo 100g,-rozmarýn 1g,-tymián2g

Nádivka-toustový chleba 1000g,-vepř játra 300g,-sůl 2g,-pepř 2g,-citron 30g,-vejce 3ks,-jalovec 2g,-persil 80g

Zelňáky-brambory 120g,-sůl 3g,-pepř 2g,-zelí steril.200g,-kmín 3g,-sádlo 200g

Jus-zvěřinové kosti 1000g,-cibule 200g,-mrkev 50g,-celer 50g,-petržel 50g,-protlak 50g,-červené víno 200g,-česnek 30g,-jalovec 2g,-zelen.vývar 2000g,-sůl 3g,-pepř 2g,-

Vše se dělá jak vepřový bok nadívka se nepeče ale vaří

Bramborové šišky s mákem,hruškové pyré-

Šišky-brambory 1500g,-vejce 3ks,-muš.oříšek 1g,-cukr 60g,-sůl 1g,-krupice 200g,-pol.mouka 200g,-máslo 150g,-mák 150g,-

Pyré-hrušky 200g,-cukr 100g,-citron 80g

Hruška-100g,-cukr 60g,-citon 50g

Šišky-brambory uvařit ve šlupce,vychladnout,najemno nastrouhat,přidatsuroviny udělat těsto.Vyválet dlouhé válečky průměr asi 0,5cm a dlouhý 10cm.Vaříme asi 10min.Rozpustit máslo oglazovaz mák,cukr

Pyré- hrušku rozpulte,pečící papír,zasypat cukrem a pečeme na 140stup.doměkka,zbavíme jádřinců rozmixujeme a zakápnem citronem

Hruška-oloupat zbavit jádřinců,nakrájet na kostky,přidat cukr,citron vodu 100ml,vařit 2minuty a nechat vychladit

Servirování čtyři šiškyobalené v máku mezi hrušku,nahoru pyré dva noky přes lžíci,chips jablko

Palačinka prohřátá v pomerančovém másle s ořechy

Palačinka-mléko 1000g,-cukr 50g,.-vejce 3ks,-hl.mouka 400g,-máslo 120g,-citron 50g,-skořice 10g

Omáčka-cukr 500g,-pomeranč fresh 300g,-pom.likér 50g,-máslo 120g,-vlašské ořechy 100g,-banán 100g,-lískové ořechy 100g

Palačinka-vše smíchejte a péci na másle

Omáčka- karamel do světlé barvy,zalít freshem,likérem,redukovat,přidat ořechy a banán,vmíchat studené máslo

Servis- palačinka nakrájená na válečky 3,omáčku jen zahřát hned odstavit,nahoru chips pomeranče

 

 

 

 

 

 

 

 

Číst dál...

Menu pro pana Zemana restaurace Pod Zámkem

Přípitek

Jihomoravský sekt 55,-

Předkrm

Nok ze zauzeného pstruha s trhaným salátem s palačinkou se šafránovým viniagretem

VÍNO-Frankovka rosé 2012 pozdní sběr  polosuché 1dc 50,-

Polévka

Kulajda z lišek s pošírovaným vejcem a mléčnou pěnou

Hlavní chod

Hovězí krk pošírovaný v červeném víně s bramborovým pyré,restované mladé žampiony v másle a koňaku

VÍNO-Rulandské modré 2012 výběr z hroznů  suché 1dc 60,-

Dezert

Číst dál...

Husí slavnosti restaurace Pod Zámkem Boskovice

HUSÍ SLAVNOSTI 4.10.-5.10.

Husí kaldon

Drůbky řádně omyjeme.Vložíme do osolené vody a krátce provaříme sebereme pěnu,přidáme kořenou zeleninu a vaříme dokud to nebude měkký.Na másle orestujeme cibuli,přidáme mouku uděláme světlou jíšku,zalijeme vývarem a okořeníme nakonec přidáme žloutek s mlékem a krátce provaříme.

Husa,droby,koř.zel.,máslo,cibule,hl.mouka,bílý pepř,muškátový oříšek,žloudek,mléko,sůl

Husí rillette s domácí houskou

Šalotku nadrobno a orestovat na sádle,necháme vychladnout,dále přidáme nastrouhanou ster.okurku,dijonskou hořčici,změklé husí sádlo,sůl,pepř.Zdobíme jarní cibulkou

Husí tatar opečený bílý chléb

Husí stehno s červeným zelím na balzamiku s brusinkami,silný husí rezunk,perníkový knedlík

Konfitovaná husa ½ s karamelizovanými jablky,opečené malé brambory

Vařené jablka ve vakuu s calvádos omáčkou

Číst dál...
Přihlásit se k odběru tohoto kanálu RSS