Recenze Prostějov

hezký den
Daniela Mirzová
 


 
Pane Sedláku,
Skvělé narozeninové překvapení. Perfektně jste zapadl a fungoval na naší únorové zahradní (!) party. Prostor v kuchyni jste si naprosto podmanil, až někteří hosté se mě ptali, zda u nás takto vaříte často. Bylo radost Vás při práci pozorovat a o kvalitě jídla není třeba ani mluvit. Z našeho vybavení jste kromě grilu prakticky nic nepotřeboval. Všichni si pochvalovali kvalitu jídla i způsob prezentace. Co jste vykouzlil z podceňované krkovice bylo fantastické. Stejně tak hambáče, pečivo, ostatní maso. Profesionální přístup a příprava a přitom bylo vidět, jak Vás práce baví. Ještě jednou díky za skvělý zážitek.
Číst dál...

Škola vaření

Vážený pane Sedláku,

 

chci Vám za sebe a za náš tým velmi poděkovat za jedinečný zážitek, který jste nám připravil pro náš netradiční vánoční večírek. Jelikož ho máme s programem na celý den, tak byli kolegové velmi mile překvapeni jak v našem 8 členném týmu může soutěživost a tvořivost díky Vašeho vedení nabrat takové obrátky. Všichni se zodpovědně zapojili do každé aktivity co byla v programu a hltali každou novou informaci. Strašně oceňuji naprosto Váš báječný osobitý styl řízení skupiny a tah na branku. Všichni jsme se neskutečně dobře bavili a byli jsme uchváceni, že i my, pod Vaší pevnou rukou, dokážeme vytvořit tak chutné menu. Celý strávený čas na Špilberku, kde jsme využili kuchyň a část restaurace byl skvělý a v našem večírku, který skončil až ve 3hod. ráno, tento zážitek jednoznačně vévodil. Ještě jednou děkuji. Ztracená vejce od teď zkouším doma často :). Kolegyně Lenka se zase stala specialistkou na jablečné chipsy. Floriánová Markéta Kleffmann Group s.r.o.

 

Pokud to mohu někde vložit online, tak stačí poslat odkaz. díky M.

 

Markéta Floriánová (Smejkalová)

Fieldwork/Office Manager

 

Tel:          + 420 545 424 729

Mobile:      + 420 608 873 818

www.kleffmann.cz

Kleffmann Group, s.r.o., třída Kpt. Jaroše 1927/8, 602 00 Brno, Czech Republi

Číst dál...

Pan Skoumal,Recenze degustačního menu

Vážený pane šéfkuchaři,

 

Ještě jednou Vám velmi děkuji za výjimečný zážitek, který jste mně osobně i mým domácím a zahraničním přátelům připravil. Jak zahraniční hosté, tak i moji spolupracovníci vysoce oceňovali skladbu, chuť podávaného jídla spolu s výborným výběrem místa pro akci a samozřejmě velmi pozornou a příjemnou obsluhu. Někteří z US pracovních přátel se vyjádřili, že něco podobného dosud nezažili. I já osobně jsem tento typ servisu rovněž dosud nezkusil a byl jsem opravdu velmi mile překvapen.

 

Vámi připravená jídla byla podle mého názoru postavena a zpracována velmi vkusně, na vysoké profesionální úrovni a byla opravdu velmi chutná.

 

S Vašimi službami jsem byl velmi spokojen a určitě Vás kontaktuji znovu při organizaci této, svého druhu, zážitkové gastronomie, pro naše zahraniční partnery a spolupracovníky.

 

Těším se na další spolupráci s Vámi a zůstávám s pozdravem

 

Ing. Miroslav Skoumal, CSc

Vedoucí oddělení dekontaminace

Číst dál...

Degustace 13.9.2018

 

Skoumal Miroslav <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>

11:52 (před 2 hodinami)
 
   
komu: já
 
 
 
 
 
 
 

Vážený pane šéfkuchaři,

 

Ještě jednou Vám velmi děkuji za výjimečný zážitek, který jste mně osobně i mým domácím a zahraničním přátelům připravil. Jak zahraniční hosté, tak i moji spolupracovníci vysoce oceňovali skladbu, chuť podávaného jídla spolu s výborným výběrem místa pro akci a samozřejmě velmi pozornou a příjemnou obsluhu. Někteří z US pracovních přátel se vyjádřili, že něco podobného dosud nezažili. I já osobně jsem tento typ servisu rovněž dosud nezkusil a byl jsem opravdu velmi mile překvapen.

 

Vámi připravená jídla byla podle mého názoru postavena a zpracována velmi vkusně, na vysoké profesionální úrovni a byla opravdu velmi chutná.

 

S Vašimi službami jsem byl velmi spokojen a určitě Vás kontaktuji znovu při organizaci této, svého druhu, zážitkové gastronomie, pro naše zahraniční partnery a spolupracovníky.

 

Těším se na další spolupráci s Vámi a zůstávám s pozdravem

 

Ing. Miroslav Skoumal, CSc

Vedoucí oddělení dekontaminace

 

Veslařská 230, 637 00 Brno

 

Mobil:     +420 602 573 413, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Tel./Fax: +420 532 191 340

 

Číst dál...

Valentýnské menu

Valentýnské menu

Menu pro ženy

Amuse Bouche

\pozornost restaurace\

Předkrm

Salát Nicoise

Hlavní jídlo

Filet z marinovaného pstruha z českého chovu s koláčem z červené řepy,rybí šťávou na badyánu,zeleninovým zipsem,lehké puré z kořene petržele

Dezert

Katalánský krém,omáčka z bílého vína a celé skořice,pečený pomeranč

Menu pro pány

Amuse Bouche

\pozornost restaurace\

Předkrm

Carpaccio ze svíčkové s domácí majonézou a strouhaného žampionu

Polévka

Karotkový krém se zázvorem s pěnou z bílého portského vína

Hlavní chod

Konfitovaná jehněčí plec s houbovým demi glac,puré z uzených sladkých brambor,pečený žampion a kaštan

Dezert

Makový závin úplně jinak s vinným šodo

Číst dál...

Hotel Olberg

Malá Jídla

Lutenice na domácím chilly chlebu,pečená cibulka,smažené vejce 1 3 10

Kachní rilettes,škvarkové pirohy,konfitovaná šalotka 1 3 10

Hovězí uzený jazyk s červenou čočkou a křenovou omáčkou,lišky 7

Polévky

Masové consommé s knedlíkem z drobů 1 3 9

Celerový krém,konfitovaný řapík,česnekový olej 7 9

Velká Jídla

Blanenský králík,květákové pyré,kapusta 7 9

Filet ze pstruha s chřestem,holandská omáčka,pečená rajčata 4 7

Kachní prso plněné červeným zelím,nastavovaná kaše,kachní rezunk 7 9

Pomalu pečené kachní stehno,šípková omáčka,bramborové pyré 1 7

Pečená kotleta se šouletem a kroupovým vinaigrettem 9

Hovězí maso na červeném víně,celerové pyré,pečené jablko 7 9

Saláty

Vařená řepa v glazé,pěna z kozího sýra,listy řepy,parmazánová espuma,oříšky 7 8

Salát z různých druhů rajčat a bazalky,kozí sýr 7

Farmářský salát ze sezónní zeleniny s bílým chlebem 1

Sladké

Čokoládový dort s hranolky z rebarbory,ovocný sorbet,pečené mandle 1 3 7 8

Šišky s mákem glazované v másle,hruškový kompot,sorbet z hrušek,pomerančový chips 1 3 7

Sladké dle nabídky

Číst dál...

Degustační večer Stará Tkalcovna

urmánský zážitek ze Staré Tkalcovny

degustacni_vecer02V restauraci Stará Tkalcovna nedávno proběhla zdařilá degustační akce. Plně obsazeno, obsluha v bílých rukavičkách a shon v kuchyni. Na pozadí živá klavírní hudba. Postupně bylo naservírováno osm chodů. I takto jednoduše by se dala ve zkratce páteční akce popsat.

Celý večer probíhal pod taktovkou šéfkuchaře Miroslava Sedláka, vysoce profesionálního kuchaře s mnohaletou praxí v luxusních hotelích v ČR. V době svého působení v Lesním Hotelu Zlín připravoval menu i pro prezidenta Miloše Zemana.  Miroslav Sedlák se zabývá přípravou technologicky a znalostně náročných jídel. Výborně ovládá způsoby přípravy jídel technikou Souse-vide, konfitování, pomalé pečení, přípravu steaků ve vakuu, základy molekulární kuchyně nebo přípravu domácích těstovin.

Vše začalo už o měsíc dřív návrhem degustačního menu. Prvním úkolem šéfkuchaře Miroslava Sedláka, který celé menu navrhl, bylo vytvořit pro jednotlivé pokrmy receptury a vybrat kvalitní a čerstvé suroviny potřebné pro bezchybný výsledek.

Vaření pokrmů probíhalo v naší kuchyni už dva dny předem. Šéfkuchař využil jedinou dobu, kdy je v kuchyni klid, a po dvě noci osobně chystal jednotlivé položky menu, aby mohla v den D proběhnout už jen finální úprava a prezentace jídla hostům.

Na přípravě samotného večera se podílela většina personálu restaurace a dodejme, že velmi úspěšně. Kuchyně pracovala bezchybně od přípravy nádobí až po finální úpravu a prezentaci jídla. Obsluze v restauraci se pak skvěle podařilo zvládnout vše od přípravy a prostření stolů, roznosu jídla a nápojů až po přípravu závěrečné kávy.

Degustace vína ve Staré TkalcovněDegustaci vín vhodně vybraných k jednotlivým chodům zajistil pan Guzmický – na slovo vzatý odborník a zástupce našeho dodavatele vína v jedné osobě, který hostům vína patřičně prezentoval.

Ostřílené návštěvníky degustací jistě nepřekvapilo ristretto podávané v průběhu večera mezi jednotlivými chody. Káva totiž spolehlivě zajistí osvěžení chuťových buněk a povzbuzení k další konzumaci, aby si hosté mohli správně vychutnat další podávané chody.

Degustační večer Stará TkalcovnaV průběhu večera promluvil k hostům šéfkuchař Miroslav Sedlák, který přiblížil účastníkům svůj záměr využít soudobých moderních postupů přípravy jídel a předložit hostům svěží pokrmy bez použití mouky.

Osmichodové vyvážené menu doplněné vhodně vybranými víny splnilo očekávání moderní kuchyně s důrazem na lehkost a vyváženou chuť. Za zmínku jistě stojí druhý hlavní chod, kterým byl pečený králík s květákovým pyré a kapustou. Pomalým způsobem pečení ve smetaně maso získalo jemnou chuť a současně zůstalo šťavnaté a lehké. I další chody byli chuťově vyvážené a hosté měli možnost seznámit se s moderní současnou kuchyní, kam bychom jistě zařadili předkrm v podobě pěny z kozího sýra s carpaccio z řepy, řepným glazé a parmazánová espumou. Součástí menu byli i tradiční české pokrmy v moderním kabátku. Sem můžeme mimo už zmíněného králíka zařadit tradiční českou kulajdu s liškami, pošírovaným vejcem a mléčnou pěnou, ovšem opět bez použití mouky.

Čokoládový dort Stará tklacovnaZajímavou tečkou byl čokoládový dort bez mouky, který svou sytou čokoládovou chutí a vůní zjemněnou ovocným sorbetem v příjemné kombinaci se smetanou s jemným nádechem vanilky celý večer důstojně završil.

Poslání večera bylo splněno. Hosté odcházeli spokojeni s obsluhou i kvalitou předkládaných jídel a tak už nyní přemýšlíme, co bude příště, a doufáme že to bude příjemné překvapení.

 

Číst dál...

Degustační večer Vlašim

Dobrý den,
 
zasílám pár fotek z naší večeře a přidávám recenzi na Váš web. Fotky prosím na web nezveřejňujte.
 
Pozvali jsme si šéfkuchaře pana Sedláka v rámci služby kuchaři do domu. Byla to jen večeře pro dva, ale mistr k tomu přistupoval stejně zodpovědně jako při "velké akci". Některá jídla byla tradiční, ovšem v naprosto netradičním pojetí. Mistr se blýskl i ukázkou z moderní - molekulární kuchyně. Závěrečný chod, už jsme ani nemohli dojíst. Všem mohu jen doporučit takovýhle zážitkový nebo spíše požitkový večer, obzvlášť pokud je to v podání profesionála a vynikajícího kuchaře jakým je pan Sedlák. 
 
Ještě jednou díky a přeji hodně úspěchů a spokojených hostů
 
S pozdravem
Pavel Mojžíš

Číst dál...
Přihlásit se k odběru tohoto kanálu RSS