Jídla restaurace Pod Zámkem,Boskovice (35)

Farmářský salát

POSTUP-cuketu orestujeme na oliv.oleji,papriky na vysokou teplotu ugrilujeme a zakryjeme aby šli sloupnout.natrháme salát přidáme rajčata,okurku,olivy,mátu,bazalku,řapíkatý celer a vše smícháme s medovým viniagrettem.Chlebový chips rozválet okořenit bylinkami a česnekem a zakápnout oliv.olejem.Peče se to na 200stupňů-5minut.

Číst dál...

Srnčí hřbet s krupicovým nokem,silný jus,pošírovaná kapusta ve viniagretu

Hřbet osolíme,opepříme zprudka opečeme necháme vychladnout zavakujeme a děláme na 60stup.ve vodní lázni.Na výpeku orestujeme kořenovou zeleninu do tmava,přidáme šalotku,jalovec,červené víno,povidla provaříme,možno dochutit balzamikem a propasírujeme.Mléko s máslem a solí zahřejeme přidáme krupici a mícháme dokud se nelepí na strany rendlíku.Necháme vychladnout,vmícháme vejce a tvarujeme noky,které smažíme v oleji

Číst dál...

Kroupové rizoto s vepřovými líčky a salátem

POSTUP-líčka po porci vakuujeme a vaříme metodou sous-vide asi 48hodin. Hotová líčka před podáváním, zglazujte a pomalu svařte šťávu, která zbyla v pytlíku. Medvědí česnek a řeřichu očistíme, vložíme na pár vteřin do vroucí vody a ihned zchladíme, rozmixujeme na jemné pyré. Na másle zpěníme šalotku, přidáme kroupy a zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a pomalu vaříme, jak se vaří Arborio. Před podáváním vmícháme máslo, dochutit a přidáme pyré. Salát ze zeleniny nakrájené na plátky s natrhanými bylinkami osolíme, opepříme, olivový olej a citronovou šťávu

Číst dál...

Kachní játra s kedlubnou,ředkví a jarní cibulkou

POSTUP-játra osolte a opepřete a zlehka posypte cukrem. Celá játra opečeme uprostřed růžová, nakrájet na plátky do výpeku vývar a téměř ho vydusit, scedit a nalít na játra. Ředkvičku a kedlubnu uvařit ve vývaru a zchladit. Jarní cibulku ugrilovat na pánvi téměř spálit vrchní díly oloupat pak je lepší chuť.

Číst dál...

Saltimboca s parmazánovou kaší a rukolovým salátem

POSTUP-maso naklepeme přes folii na slabý steak opepříme přidáme šalvěj a plátek prosuta obalíme tam kde je prosuto v hladké mouce a zprudka opečeme zastříkneme bílým vínem zredukujeme podlijeme vývarem Zahustíme máslem. Rukolu smícháme se cherry, parmezánem a oliv. olejem. Brambory uvařit vyšlehat s máslem nezapomenout osolit vodu na brambory přidáme parmezán

Číst dál...
Přihlásit se k odběru tohoto kanálu RSS