Kroupové rizoto s vepřovými líčky a salátem

POSTUP-líčka po porci vakuujeme a vaříme metodou sous-vide asi 48hodin. Hotová líčka před podáváním, zglazujte a pomalu svařte šťávu, která zbyla v pytlíku. Medvědí česnek a řeřichu očistíme, vložíme na pár vteřin do vroucí vody a ihned zchladíme, rozmixujeme na jemné pyré. Na másle zpěníme šalotku, přidáme kroupy a zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a pomalu vaříme, jak se vaří Arborio. Před podáváním vmícháme máslo, dochutit a přidáme pyré. Salát ze zeleniny nakrájené na plátky s natrhanými bylinkami osolíme, opepříme, olivový olej a citronovou šťávu

Číst dál...

Kachní játra s kedlubnou,ředkví a jarní cibulkou

POSTUP-játra osolte a opepřete a zlehka posypte cukrem. Celá játra opečeme uprostřed růžová, nakrájet na plátky do výpeku vývar a téměř ho vydusit, scedit a nalít na játra. Ředkvičku a kedlubnu uvařit ve vývaru a zchladit. Jarní cibulku ugrilovat na pánvi téměř spálit vrchní díly oloupat pak je lepší chuť.

Číst dál...

Saltimboca s parmazánovou kaší a rukolovým salátem

POSTUP-maso naklepeme přes folii na slabý steak opepříme přidáme šalvěj a plátek prosuta obalíme tam kde je prosuto v hladké mouce a zprudka opečeme zastříkneme bílým vínem zredukujeme podlijeme vývarem Zahustíme máslem. Rukolu smícháme se cherry, parmezánem a oliv. olejem. Brambory uvařit vyšlehat s máslem nezapomenout osolit vodu na brambory přidáme parmezán

Číst dál...

Husí konfit se zelím z balzamika,perníkový knedlík,rezunk z konfitu

POSTUP-husí stehno nasolit pořádně a opepřit a potřít zázvorem,zprudka opéci a dát do sádla kde bude i celý česnek a tymián.Zelí už máme,toustový chleba dáme do konvektomatu vysušit uděláme sníh z bílků,přidáme žloutek a rozpuštěné máslo a nastrouhaný perník,vše smícháme když bude potřeba tak zahustíme vaříme ve fresh folii na 96stup.asi 45min.Když vytáhneme stehna a slijeme sádlo tak zas tam bude krev tu vy restujeme i se skeletem do tmava  přidáme trošku kořenové zeleniny a restujeme pak dáme panáky wisky zalijeme zel.vývarem a redukujeme musí se pořád sbírat tuk a přes šokér ho pak také sebrat.

Číst dál...
Přihlásit se k odběru tohoto kanálu RSS