Různé (69)

Rebarbora s červenou řepou

 

3 porce

Kalkulace –  rebarbora 400g,-červená řepa 300g,-sůl,-med,-vejce 1ks,- oříšky 3g

Postup – červenou řepu odšťavníme a sirup svaříme s kapkou octu a medem.Před podáváním přidáme žloutek a směs vyšleháme do pěny.

Rebarboru povaříme v medu a trochu soli a potom ji necháme sušit v troubě na 70/1 hodinu.Oloupeme ji nakrájíme na proužky a posypeme listovými ořechy.Talíř potřeme medem

Číst dál...

Zelený chřest s pošírovaným kuřetem a zeleninou

 

2 porce

Kalkulace – kuřecí prsa 300g,-zelený chřest 2 ks,-mrkev 150g,-ředkvička 60g,-cibule,-máslo 250g,-sůl,-bílé víno 100g,-cukr 5g

Postup – cřest očistit uvařit ve vývaru spolu s cukrem,vínem,solí, karotkou a cibulí.Uvařený chřest dáme do studené vody asi na půl minuty a osušíme.Zbytek vývaru vařit dokud nezesílí a skoro se nevyvaří.Potom přidáme máslo a vymícháme.Do omáčky přidáme osolená prsa,přiklopíme a necháme na mírném ohni nesmí se vařit

Číst dál...

Hovězí uzený jazyk s čočkou

 

Kalkulace – hovězí jazyk,-sůl,-cukr,-zel.vývar,-křen,-smetana,-červená čočka,-ocet,-pažitka,-lišky,-tymián,-majoránka,-cibule,-česnek,-karotka

Postup – čočku krátce namočíme.Do vody dáme karotku.křen,česnek,cibuli,majoránku a tymián a přivedeme k varu.Po asi hodině vaření scedíme,zalijeme čočku a necháme změknout už nevaříme.Čočku scedíme osolíme a zakápneme octem.Křen z vývaru pokrájíme zalijeme smetanou a vývarem.zavařit zjemnit máslem ochutit solí a cukrem.Jazyk naložíme na pět dní do cukru a soli / 100g – 1kg/Naložený jazyk uvařit do měkka a můžene a nemusíme udit.Podáváme s liškami nakyselo a pažitkou

Číst dál...

Pečená paprika

 

1 porce

Kalkulace – červená paprika 180g,-tymián,-slunečnicový olej,-zakysaná smetana 50g,-špenát,-sůl,-vlašské ořech

Postup – papriku upečeme na grilu až celá zčerná,dáme do pytlíku s tymiánem a necháme ji zapařit.Potom oloupáme.Zakysanou smetanu smícháme se solí a olejem.Ořechy opečeme a překrojíme.Jednu papriku rozmixujeme s trochou zakysané smetany a tymiánem.Na talíř pyré vedle papriku celou ozdobíme ořechy a lístkem špenátu

Číst dál...

Jihočeský králík,květákové pyré,kapusta

Jihočeský králík,květákové pyré,kapusta

5 porcí

Kalkulace – králík 800g,-králičí játra 200g,-sůl,-pepř,-rozmarýn,-máslo 150g,-smetana 500g,-zel.vývar 500g,-česnek 5g,-květák 1000g,-muškátový oříšek,-kapusta 500g

Postup – králíka osolíme,opepříme a zpola zalijeme smetanou a zel.vývarem,přidáme větvičku rozmarýnu,přiklopit a dáme péci na 65/7 hodin.Když je králík hotový maso obereme a před podáváním  na stůl opečeme s králičími játry a česnekem na másle.V omáčce po králíkovi uvařit květák se špetkou muškátového oříšku a prolisujeme na kaši.Pak omáčku nechat zredukovat a polévat s ní maso.

Kapustu pavařit ve vodě s kouskem másla

Číst dál...

Kachní játra,ředkvička,kedlubna,jarní cibulka

Postup –Játra dáme na dvě hodiny do mléka,potom osolit,opepřit a zlehka posypat cukrem.Celá játra opečeme na kachním sádle tak aby v uprostřed zůstala růžová.Nakrájet na plátky.Do výpeku na pánvi nalijeme zel.vývar a téměř ho vydusíme,scedíme a nalít na játra.

5edkvičku a kedlubnu uvařit v zel.vývaru a zchladit.Jarní cibulku opečte a vrchní díl skoro spalte a pak sloupěte.Zbylá cibulka bude krásně vonět po popelu.

 

1 porce

Kalkulace – Kachní játra 60g,-kachní sádlo 50g,-zel.vývar 200g,-sůl,-pepř,-cukr,-tymián,-kedlub,-ředkvička,-jarní cibulka 1ks

Číst dál...

Lišky s knedlíkem

1 porce

Kalkulace – čerstvý liška 3 ks,-přepuštěné máslo 50g,-žloutek 1ks,-kmín,-sůl,-houbový vývar 80g,-česnek 1stroužek,-pažitka,-petrželka-,šťovík,-hladká mouka 8g,mléko 4g

Postup – lišky a česnek/vcelku/upečeme na másle,přidáme sůl,kmín.Nakonec kousek čerstvého másla a bylinky.Do teplého houbového vývaru/jen voda,kmín,houby/přidáme žloutek a rychle vyšlehat do pěny.

Příprava knedlíků smíchat mouku,vejce,mléko.Scedíme do sifonové láhve a jednou bombičkou.Pak nalít do plastovým kelímků a zprudka upéci v mikrovlnce při vysoké teplotě.Pečeme asi půl minuty.

Číst dál...
Přihlásit se k odběru tohoto kanálu RSS